OLDSCHOOLBMX============================================BMXMUSEUM

 

  WIJ STELLEN VOOR:

 

 WIM KUIPER FOTO'S

Wim is geboren op 2 september 1969 in Zwolle, getrouwd en ik heb één zoon Randy van 9 die ook aan het fietscrossen is.

Op 12 jarige leeftijd (1982) ben ik in aanraking gekomen met de bmx sport, ja echt een bmx‘er van het eerste uur laten we maar zeggen het fietscross was nog vrij nieuw in Nederland, maar het begon enorm in populariteit toe te nemen. De fietscross banen kwamen als paddestoelen de grond uit schieten, toen er bij mij in de buurt geen fietscrossbaan was, heeft mijn vader besloten om naar Emmen bij één club te gaan, bij deze club (Yumping Wheels) heb ik een zeer leuke tijd meegemaakt, mijn vader ging overal met mij heen om wedstrijden te fietsen, echt ver heb ik het niet geschopt ook omdat ik niet zo goed met de spanning kon omgaan, ik heb in wedstrijden al tegen zeer grote rijders gefietst, als ik dan weer één bliksem start had lag ik in de éérste bocht al weer in het zand te spelen ik kon waarschijnlijk de druk niet zo goed aan.

In 1986 ben ik gestopt met het fietsen ben toen net gepromoveerd naar de experts 16 jaar maar heb nooit in die klasse gereden, ik had de disco ontdekt en dat is op die leeftijd natuurlijk ook interessant, dit viel niet goed te combineren met het fietscrossen, zaterdags nacht laat thuis en zondags weer vroeg weg. Op dat moment (mei 2005) heb ik het fietscrossen weer opgepakt, mede door mijn zoontje die in augustus 2004 op het crossen zit bij fc-unitas in Assen, ik kon het niet langer aanzien dat hij fietste en ik niet, mijn bloed begon enorm te stromen.

 

In 2009 is mijn zoon gestopt met het bmx'en want hij had er niet zo veel aardigheid meer in, hij wou op het wielrennen.

Dus zo gezegd zo gedaan, inmiddels ben ik ook gestopt want ik zal toch met mijn zoon mee moeten naar het wielrennen, inmiddels ben ik nu begeleider bij de jeugd.

Ik moet zeggen dit is ook een hele mooie sport, met veel enthousiasme van de ouders.

De club waar Randy en ik voor fietsen, heet de Stormvogels en zit in Veendam.

check hier de site: www.stormvogelsveendam.nl   

 

 

  Uithuizen 1985 Wim Kuiper nr: 98 Bob Feddes nr: 426
Wat de website betreft, ik ben met Mike in contact gekomen omdat ik nog mijn fiets heb uit 1983 één Diamond Back Harry Leary Turbo, in zeer goede staat, ik zag dat hij fietsen zocht uit de jaren 80 ik heb Mike toen gemaild en zo is het balletje gaan rollen. Mike had al 2 domeinnamen geregistreerd, maar had nog geen site toen heb ik hem aangeboden om te helpen, want oldschoolbmx is fascinerend  en website's bouwen is één hobby, dus 2 vliegen in een klap zou ik maar zeggen, dus deze site gebeurd puur als hobby en vrijwillige basis.  
Veel plezier op deze site,

Wim Kuiper


  |   |   |   |   | Contact
 

Copyright ©2005  bmxmuseum.nl , oldschoolbmx.nl - Design & Hosting WKuiper.