OLDSCHOOLBMX============================================BMXMUSEUM

 

 

Op vrijdag de 13de (!) was het dan eindelijk zover. De webmaster Wim en de eigenaar van de site/museum gingen een middag samen fietscrossen op de nieuwe baan van FCC Zoetermeer. Want er is meer dan verzamelen alleen, namelijk rijden! En ondanks vrijdag de 13de hadden we perfect weer om een middag lekker op de crossbaan bezig te zijn.

Ook van de partij was Danny Hartwig. Danny was in de jaren 80 één van de BMX Amateurs van NL. Voor diegene die dit niet weten; de amateurs waren in die de TOP rijders van NL! En dat konden we direct zien in de huidige rijstijl van Danny….. souplesse is hier het toverwoord! Danny is via onze site in contact gekomen en reageerde meteen enthousiast toen we hem vroegen om mee te gaan naar Zoetermeer. De middag begon met wat inrijden wat voor Mike en Wim na 2 ronden al duidelijk een tekort aan conditie in beeld bracht…. Erg pijnlijk om dat te moeten constateren…. Daarna gingen we op onze gemak de nagenoeg nieuwe baan van Zoetermeer verkennen. Langzaam maar zeker werd het tempo opgevoerd. Vergis u niet, wij zijn zeker de jongste niet meer. Langzaam aan is dan het devies. En zeker geen gekke dingen doen op vrijdag de 13de…… 

Al snel bleek dat Danny het fietscrossen zeker niet verleerd is. Dat kwam ons mooi uit want hij kon volop rij-adviezen en tips aan ons kwijt. Mike, de eigenaar van de site, had al zeker 20 jaar niet meer gesprongen met een crossfiets. En dat moest vandaag toch maar weer eens een keer gaan gebeuren. En het lukte! Maar vraag niet hoe…. Gelukkig is de GT cruiser nog steeds een degelijke en sterke fiets. Wim echter heeft al wat meer recente fietscrosservaring en ging direct al vloeiend met zijn GT cruiser over de dubbele. En Danny? Die sprong met zijn Redline cruiser alsof de bult niet eens bestond….

Tenslotte nog een paar keer de baan voluit proberen te rijden met drieën en toen was zeker bij Wim en Mike “de lucht volledig op”.       Het was een leuke middag in Zoetermeer waar we bovendien volop herinneringen van de geweldige Old School tijd hebben kunnen ophalen. Zeker voor herhaling vatbaar! Gaat/wilt u volgende keer mee…..? Laat het ons weten!

Danny Bedankt

Groet,

Wim & Mike


  |   |   |   |   | Contact
 

Copyright ©2005  bmxmuseum.nl , oldschoolbmx.nl - Design WKuiper.