THE INTERNATIONAL OLD SKOOL of BMX 2009

   ATTRACTIEPARK SLAGHAREN - HOLLAND

Verslag 7-10-2009: International Old School of BMX reunion

 

Van 2 t/m 4 oktober vond in Attractiepark Slagharen de “International Old School of BMX reunion” plaats. Dit ter gelegenheid van 30 jaar BMX fietscross in Europa. De organisator achter dit evenement was Mr. BMX himself Gerrit Does. 

Uiteraard mocht BMX Museum NL daar niet ontbreken. Samen met andere Old School BMX verzamelaars uit Nederland, BelgiŽ, Duitsland en Denemarken werd er een complete Old School BMX show opzet. De mooiste exemplaren werden uitgestald. Complimenten voor de collegae verzamelaars! 

De vrijdag stond voor BMX Museum NL in het teken van het laden van de 30 (!) fietsen, inclusief een zijspan en 10 frames. Het viel niet mee om alles netje en schadevrij in de vrachtwagen te krijgen. Na dik 2 uur samen met mijn schoonvader aan het laden geweest te zijn stond uiteindelijk alles er in. Vervolgens ging het richting Slagharen.

Tijdens de rit kwamen we onderweg Danny en Serge tegen welke ook met een vrachtwagen naar Slagharen kwamen. In Slagharen aangekomen stond Gerrit ons al op te wachten. Een beter ontvangst hadden we ons niet kunnen wensen. Uiteraard was onze webmaster Wim ook van de partij en stond wederom klaar om ons te helpen. 

Na het parkeren begon het uitladen van de fietsen, frames, kleding, helmen, magazines, posters etc. Laat op de vrijdagavond waren we uiteindelijk klaar met het opbouwen in de zaal.

Zaterdagochtend begonnen de activiteiten al vroeg met o.a. TV opnamen van TV Oost van Gerrit. Een mooi stukje reclame voor fietscross. 

Uiteraard mocht een Freestyle show niet ontbreken. Paul’s Boutique verzorgde een spectaculaire demonstratie. Voor de kinderen was er een BMX clinic, verzorgd door o.a. Laurens Dingens (aka Zonto). Manouk en Sjoerd vonden het erg leuk!

De feestavond begon om 20 uur. Na een presentatie van Gerrit, Paul Vakkers en Martin v.d. Velden over het ontstaan van fietscross in NL (in 1958 al in Amersfoort!) werden de Awards uitgedeeld. Helaas was niet iedereen die een Award mocht ontvangen komen opdagen. Maar de grote mannen en dames voor mij zoals Phil Hoogendoorn met vrouw Melanie en Anita v.d. Mortel waren uiteraard wel van de partij!  

Na de Awards trad D.A.A.N. op, de altijd aparte Nederlander! Ook een ex-fietscrosser, Daniel Levi. Geweldige band! Het werd dus een gezellige avond! 

Tussendoor hadden we namens de Old School BMX verzamelaars nog een cadeautje voor Gerrit en Mieke voor het organiseren van dit evenement. 

Om 0.00 uur werden we tenslotte de tent uitgezet…. 

De zondag was wat rustiger. Uiteraard wel weer een BMX clinic en een Freestyle show! Na het uitreiken van de prijzen voor de mooiste Old School BMX crossfietsen ging iedereen met mooie herinneringen naar huis. 

Gerrit, je missie is geslaagd. Het was een evenement dat voortaan in mijn geheugen gegrift staat. Het was een eer om er deel van uit te mogen maken Bedankt!

Mike Janssen